неділя, 15 вересня 2024 р.

Сумщина - північний форпост України: історії української єдності

 

Як жити із постійним відчуттям загрози в нескінченій боротьбі за своє виживання?.. Як прийняти реальність, не зневіритись та продовжувати працювати, боротись, допомагати ЗСУ?.. Історіям про життя громад Сумщини присвячено документальний фільм «ПРИФРОНТОВЕ ЖИТТЯ. СУМЩИНА», прем’єра якого відбудеться вже незабаром.

Розпочинаємо знайомство із історією створення фільму:
Довжина лінії фронту сягає майже 4 тис. км.

вівторок, 10 вересня 2024 р.

130 років з дня народження Олександра Довженка

Сьогодні виповнюється 130 років з дня народження Олександра Довженка. Рік назад моя компанія брала участь в конкурсі проєктів документальних фільмів до ювілею.
Конкурс ми не виграли і роботу над стрічкою так і не почали, але думки, які ми разом зі співавтором сценарію Oleksandr Bezruchko та режисером Taras Tkachenko виклали у тритменті звучать актуально й сьогодні. Отже щоби «добро не пропадало», викладаю його тут у форматі короткого ессе. Буду радий, якщо воно викличе дискусію.

понеділок, 2 вересня 2024 р.

Олександр Швецов про зйомки в Тернополі

Олександр Швецов - ведучий документального серіалу - «Народжені щоб жити» - 2 серії - 4 нариси про ветеранів війни і АТО/ООС, яким війна залишила інвалідність та ПТСР. Це історії звичайних хлопців, які ходять з нами одними вулицями, маючи за плечима війну та її наслідки на своєму тілі та душі. Як вони влаштовують свій побут та особисте життя, про що мріють і чого уже встигли досягти, чого прагнуть – усе це побачимо у цьому циклі телефільмів. Режисер - Влад Робський. #народжені_щоб_жити #запідтримкиукф