понеділок, 20 квітня 2020 р.

Володимир Ханас про 17 Docudays UA онлайн

 Цього року у зв’язку з карантином оргкомітет Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA  вирішив провести 17 Docudays UA онлайн! З 24 квітня до 3 травня включно для віртуальних глядачів  підготували 45 онлайн-трансляцій правозахисних заходів RIGHTS NOW! та подій майстерні документалістики DOCU/КЛАС. Щовечора на глядачів чекатиме нова серія «Села» від видатної французької режисерки Клер Сімон. Це також понад 50 стрічок у безкоштовному доступі до 10-го травня на платформі DOCU/SPACE. 


Для організаторів фестивалю це рішення сповнене викликів та експериментів: оскільки це  буде першим українським кінофестивалем, який відбудеться онлайн. Відтак долучитися до Docudays UA-2020 зможуть не лише киян(к)и, а й уся Україна.

Про можливості фестивалю онлайн розповів регіональний координатор Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини в Тернопільській області Володимир Ханас.
Фестиваль матиме три основні компоненти:

І. Публічні онлайн-трансляції на сайті docudays.ua правозахисних дискусій програми RIGHTS NOW!, лекцій та зустрічей DOCU/КЛАС, а також розмов про життя і про кіно з режисерами/-ками фестивальних стрічок та кінокритиками/-инями.

ІІ. Віртуальний кінотеатр DOCU/SPACE, де ви зможете переглянути понад 50 фестивальних стрічок з конкурсних та позаконкурсних програм, більшість з яких будуть доступні з 24 квітня до 10 травня.  

ІІІ. Ексклюзивні онлайн-події для власників/-ць індустрійних акредитацій DOCU/ПРО. Cеред них: Ukrainian Doc Preview  презентація актуальних українських документальних фільмів на стадії виробництва перед фахівцями/-чинями кіноіндустрії, втілена у партнерстві з Українським інститутом, а також Meet Professionals  цикл онлайн-зустрічей з міжнародними експерт(к)ами документального кіно.

Також глядачі та глядачки зможуть зареєструватися до дистанційного спілкування з «книгами» в Живій бібліотеці. А підліткам з різних куточків України  запропонована  участь в Онлайн-студії документального кіно, де під менторством документальних режисерів/-ок вони створюватимуть у DOCU/ТАБОРІ власні документальні стрічки про життя на карантині. 

.
З детальною програмою та розкладом фестивальних онлайн-трансляцій можна ознайомитися на офіційній іменці фестивалю  https://docudays.ua/ та фейсбук сторінці https://www.facebook.com/DocudaysUA/
Також основні події фестивалю ретранслюватимуться на офіційній фейсбуксторінці Тернопільської кінокомісії  https://www.facebook.com/TernopilFilmCommission/
та на сторінці Мандрівного фестивалю Docudays UA в Тернопільській області https://www.facebook.com/TernopilDocudaysUA/
Нагадуємо, що 17 Docudays UA присвячений темі дорослішання. У контексті державної політики організатори пропонують  розібратись у правах дітей i як може звучати голос молодi в обговоренні суспільних питань.
При підготовці матеріалу використано матеріали з офіційного сайту фестивалю.
До зустрічі на онлайнмайданчиках фестивалю
Автор відео Max Melnyk

Немає коментарів:

Дописати коментар