субота, 18 квітня 2020 р.

Леонід Бицюра про 17 Docudays UA


Цього року у зв’язку з карантином оргкомітет Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA вирішив провести 17 Docudays UA онлайн!

З 24 квітня до 3 травня включно для віртуальних глядачів підготували 45 онлайн-трансляцій правозахисних заходів RIGHTS NOW! та подій майстерні документалістики DOCU/КЛАС. Щовечора на глядачів чекатиме нова серія «Села» від видатної французької режисерки Клер Сімон. Це також понад 50 стрічок у безкоштовному доступі до 10-го травня на платформі DOCU/SPACE.

Для організаторів фестивалю це рішення сповнене викликів та експериментів: оскільки це буде першим українським кінофестивалем, який відбудеться онлайн. Відтак долучитися до Docudays UA-2020 зможуть не лише киян(к)и, а й уся Україна.

Тернопільська кінокомісія з часу утворення є місцевим партнером Мандрівного фестивалю, а відтак зацікавлена в новому досвіді організації фестивалів та популяризації сучасних кіноздобутків.

Про очікування від фестивалю та роботу кіноіндустрії в умовах карантину розповідає Голова Асоціації кінокомісій України Леонід Бицюра.

З детальною програмою та розкладом фестивальних онлайн-трансляцій можна ознайомитися на офіційній іменці фестивалю https://docudays.ua/ та фейсбук сторінці https://www.facebook.com/DocudaysUA/.

Основні події фестивалю ретранслюватимуться на офіційній фейсбуксторінці Тернопільської кінокомісії https://www.facebook.com/TernopilFilmCommission/

Нагадуємо,  що 17 Docudays UA присвячений темі дорослішання. У контексті державної політики організатори пропонують розібратись у правах дітей i як може звучати голос молодi в обговоренні суспільних питань.
При підготовці матеріалу використано матеріали з офіційного сайту фестивалю.
До зустрічі на онлайнмайданчиках.

Немає коментарів:

Дописати коментар