четвер, 19 березня 2020 р.

Українське кіно в Тернополі буде доступним попри карантин


За сприяння Тернопільської кінокомісії, у рамках  реалізації проєкту «Гільдія підтримки українського кіно»  національні стрічки стануть ще доступнішими для жителів Тернополя та області.
Під час вимушеного карантину тернопільські кіномани зможуть насолоджуватись родзинками вітчизняного кінематографу, ввімкнувши , зоктема,  телеканал Т1. Серед перших на блакитному екрані – фільми  «З України до Голлівуду», «IZI», «Малевич»,«Будинок «Слово», "Крим.Вкрадений півострів", "Двері" тощо. Крім вечірніх показів, котрі анонсуватимуться окремо, телеканал  Т1 здійснюватиме і нічні повтори.

Нагадаємо, створення «Гільдії підтримки українського кіно» було ініційовано два роки тому регіональними кінокомісіями. До участі в ній було запрошено представників галузей, що мають дотичність до знімального процесу, постпродакшн і транслюваня кінопродукції. Це, зокрема, підприємства галузі побутового обслуговування, ресторанного й готельного бізнесу, транспортні, енергетичні, будівельні компанії, фірми з рентелу фото- й відео-обладнання, кастинг-агенції, освітні, а також заклади культури й мистецтва.


«Основним завданням Гільдії є сприяння формуванню інфраструктури кіновиробництва, налагодження зв’язків із представниками місцевих влади, компаній, бізнесу, освіти й культури, залучення представників різних професій до процесу кінотворення: від пошиття костюмів, проведення кастингів до зведення декорацій, організації харчування, перевезення тощо, – зазначає ініціатор створення «Гільдії підтримки українського кіно», голова Асоціації кінокомісій України Леонід Бицюра. – До слова, за останні чотири роки за сприяння Тернопільської кінокомісії в області було знято більше фільмів, ніж за всю історію незалежності. І я щиро вдячний усім, хто вже підтримав українське кіно, долучився до його творення та популяризації».

"Оголошення карантину змусило нас відкласти чимало цікавих проектів. Але з іншого боку, виклики, що перед нами постали, змусили нас шукати інші форми популяризації українського кіно, - зазначила в.о. директора КП "Тернопільська кінокомісія" Олеся Виговська. - Ми напрацювали добрі партнерські стосунки з усіма засобами масової інформації Тернополя. Відтак чекайте нових повідомлень. Анонси майбутніх показів ми розміщатимемо на нашій сторінці у фейсбуці"

Немає коментарів:

Дописати коментар