четвер, 24 жовтня 2019 р.

"Портрет Еліки" в Університеті Україна

Сьогодні до  Університет Україна, м.Тернопіль завітали представники Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. В Тернопільській області фестиваль відбувається вже  12 років і щорічно проводить кінопоказ стрічок про права людини, які є ексклюзивними та можуть бути переглянутими лише на цих показах. 
Головна мета Docudays UA — сприяння підвищенню рівня української кінодокументалістики, становленню в Україні відкритого діалогу про моральні проблеми суспільства, права людини.
Засобами кіномистецтва сприяти зміцненню почуття людської гідності у громадян України, надихати їх на активні відповідальні дії задля побудови демократичного суспільства.
Студентам представили стрічку під назвою "Кольорові діти: портрет Еліки" - історію про дівчинку, сім'я якої залишилась в Ірані через воєнні дії. Фільм закликає людей ставитись до таких подій з розумінням та бажанням допомогти, а не з ворожим настроєм.
За словами учасників перегляду " Ми вдячні за те, що мали можливість переглянути цю картину і проаналізувати та зафіксувати для себе нову інформацію."
Показ був організований за підтримки місцевого партнеру Мандрівного фестивалю - КП "Тернопільська кінокомісія"(в.о.директора О. Виговська).

Немає коментарів:

Дописати коментар