вівторок, 22 жовтня 2019 р.

"Від ідеї до екрану" у Кременці

У серпні цього року Тернопільська кінокомісія розпочала реалізацію амбітного  освітнього проекту «Від ідеї до екрану» за підтримки Українського культурного фонду. В рамках проекту трьома молодими творцями — студентами та випускниками КНУТКіТ ім. Карпенка-Карого було знято три короткометражних фільми.
Зйомки припали на серпень та вересень цього року і відбулися в різних регіонах України: у Хмельницькій, Київській та Полтавській областях.
Усі стрічки об’єднує одна наболіла і гостра тема — життя звичайних українців в умовах військової агресії на сході України.
15 жовтня у Тернополі розпочався всеукраїнський тур містами України. 
16 жовтня в Кременецькому краєзнавчому музеї  режисери стрічок "Остання війна", "Час собак" та "Тумани" Кирило Гриша, Ольга Світлична та Володимир Бакум показали свої фільми, поділились практичним досвідом зйомок кіно в Україні, поспілкувались з аудиторією і розказали про свій шлях «Від ідеї до екрану».
Гостей Кременця глядацькій  аудиторії представили експерт Тернопільської кінокомісії Володимир Ханас та директор Кременецького краєзнавчого музею Андрій Левчук. Кременчани висловили побажання, щоб ці фільми були предсталені ще раз у Кременці іншим аудиторіям. 
Відтак режисерів стрічок чекають в грудні місяці у навчальних закладах міста. 
На світлинах вгорі - представлення проекту, внизу - Кирило Гриша відповідає на запитання глядачів.

Немає коментарів:

Дописати коментар