понеділок, 29 квітня 2019 р.

Прем'єра на «1+1» "11 Дітей з Моршина"

У вівторок, 30 квітня, о 20:15, на глядачів «1+1» чекає комедія «11 Дітей з Моршина».
Усім відомо, що Моршин був заснований на місці падіння метеорита, багатого на рідкісний метал осмій. У прагненні заробити легкі гроші директор ТРЦ Сніжана вирішує обдурити всіх і заволодіти цінним об'єктом. Однак на її шляху з'являються 11 дітей із Моршина. Об'єднавшись заради спільної мети, вони починають боротьбу з несправедливістю.

четвер, 25 квітня 2019 р.

"Дитятко" подружилось з "КіноХвилькою"

Фестиваль КіноХвилька2019 відгомонів. Але він продовжується, адже окрім подій на сцені та локаціях , котрі найбільше потрапляли на екрани, інтернет-ресурси та шпальти ЗМІ  тривала малопублічна, однак не менш потрібна робота. Своїми враженнями від фестивалю поділився   виконавчий директор Міжнародного дитячого медіафестивалю "Дитятко" Володимир Дягілев: - Щиро вдячний організаторам третього Всеукраїнського фестивалю дитячого кіно, анімації, телебачення “Кінохвилька” за запрошення на фестиваль. Два насичені дні, протягом яких гармонійно перепліталися різноманітні заходи фестивалю, особисто мені подарували

неділя, 21 квітня 2019 р.

Конверт присвячений Володимиру Титлі

Білл Титла, Володимир Титла (1904- 1968) — американський аніматор українського
походження, який працював над такими відомими повнометражними анімаційними фільмами Волта Діснея, як «Білосніжка та сім гномів», «Піноккіо», «Фантазія» та «Дамбо». Його батьки Петро та Марія Титли емігрували в США з містечка Підгайці,
Його називають "Мікеланджело анімації", а знавці надають йому перше місце в рейтингу діснеївських аніматорів. У 1998 році посмертно отримав нагороду "Діснеївські легенди".

Конверт присвячений Марії Сафіян

По завершенні фестивалю у конверті від #кінохвилька2019 у далеку Америку полетів лист. Родичі Марії Сафіян (Левицької) отримають вісточку з місць де зростала їх мама і бабуся. Ми ж таким чином вшанували пам"ять про першу акторку західноукраїнського кіно і поповнили колекцію філателістичної серії "Кіномитці Тернопільщини" (ідея Леонід Бицюра, Володимир Ханас) Художнє оформлення конверту здійснив Bogdan Hollych 
Довідково:
Сафіян Марія, після одруження Лозинська (1915-2014) — громадська діячка, перша акторка західноукраїнського кіно.

субота, 20 квітня 2019 р.

"Про планету свою дбай..."


"КіноХвилька2019" це не лише зіркові гості зі всієї України. На сцену для вшанування вийшли і маленькі тернопільські "зірочки" - Богдан Козій, Віталія Турчин, Соломія Закордонець, Артем Палюх, Влад Породюк. Віримо, що на черговому фесті їх буде більше. Перші кроки до зіркових вершин здійснили  автори соціальних роликів, котрі перемогли у конкурсі «Про планету свою дбай, її ресурси зберігай!» . Переможці отримали нагоду відвідати Одеську кіностудію, а їх видива ви можете переглянути за посиланнями: Бережи природу, сортуй сміття!, Чому важливо сортувати сміття? Збережемо воду разом!.

вівторок, 16 квітня 2019 р.

Кінохвилька 2019.Як це було.

Відлунням щасливих посмішок, радісних світлин та великої кількості відео одного з кращих фестивалей дитячого кіно, анімації та телебачення в Україні "Кінохвилька", просторами інтернету все ще поширюються враження про подію, котра з розмахом відбулась в Тернополі. Усі щасливі, усі задоволені, усі чекаємо наступного, IV фестивалю котрий буде ще кращим і ще цікавішим! До нових зустрічей друзі! Видиво: Bogdan Hollych (Творча студія "Leleka West")
фото: Michalur Urbanski (ТО КП "Кінодністер")

неділя, 14 квітня 2019 р.

Про Настю і "Гру в бісер"

Інколи чуєш кпини про сучасну молодь і хочеться вовком завити. Степовим вовком. Лісовим вовком. Просто завити. Але  коли усвідомлюєш, що дух Акели завжди сильніший аніж виття тисяч шакалів з оточення Ширхана ,  заспокоююєшся. Цьогорічна "Кінохвилька" продемострувала  неабиякі можливості її учасників. Одним з приємних відкриттів стала учениця 5-го класу Тернопільської художньої школи - Анастасія Тлумацька.

четвер, 11 квітня 2019 р.

"Кінохвилька" у "Файному ранку"

Митець як лікар...


Концерт Поля Манондіза "На біс" викликав шквал емоцій як у самого співака так у його прихильників. Звичайно ж багато чого з етапів підготовки залишилося за кадром і поза увагою ЗМІ. Але про ці, здавалось би, дрібні деталі варто говорити. "Француз з Україною в серці" не лише декларує свою повагу і любов до абстрактної України "Мого раю". Його серце переповнене увагою і любов"ю до людей в Україні. Про це не говорилось під час підготовки до концерту та прямих ефірів,  але частина запрошень була передана для цільових груп. Ми ще розповімо детальніше про це. Дякуємо усім за відгуки на концерт, але деякі вартують особливої уваги, оскільки привідкривають завісу над певними таємницями справжнього таланту.  Таємницю справжнього Серця.

понеділок, 8 квітня 2019 р.

"11 дітей з Моршина" на "Кінохвильці"



Коли в твоєму житті випадає шанс - роби і не гальмуй! Історія фільму “11 дітей з Моршина” розгортається довкола легенди, за якою місто Моршин було створено на місці падіння метеорита, багатого на цінний метал осмій. Аферистка моршинського розливу Сніжана вирішує розбагатіти, щоб вирватися з маленького містечка і почати жити на широку ногу. Але на її шляху стають місцеві діти.