вівторок, 26 лютого 2019 р.

Виставка про "Росохацьку групу" у Кременці

22 січня у бібліотеці-музеї “Літературне Тернопілля” відбулося відкриття філателістичної виставки з нагоди 100-річчя Соборності України "Юнаки з огннної печі". Ініціатори – Тернопільська кінокомісія та організатори мандрівного фестивалю Docudays UA. В експозиції – документи та листи від відомих громадських діячів, правозахисників з приватного архіву одного з активістів Росохацької групи Володимира Мармуса. Серед кореспондентів пана Володимира такі постаті як  С.Шабатура, С.Глузман, Г.Горбач, Є. Сверстюк, І. Кандиба та десятки інших політв"язнів та правозахисників з різних куточків світу.

Враховуючи важливість представленого зібрання, Тернопільська кінокомісія зробила кольорові копії і розпочала процес їх передачі в музейні заклади та наукові інституції області.

25 лютого під час заходу присвяченого 30-річчю створення Тернопільської філії Української гельсинської спілки , експерт Тернопільської кінокомісії Володимир Ханас представив виставку і передав її Кременецькому краєзнавчому музею.

Як зазначив директор Кременецького музею Андрій Левчук : "Кременецький краєзнавчий музей є партнером Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA і Тернопільської кінокомісії і сьогоднішній захід лише початок спільних культурномистецьких акцій у 2019 році."

Немає коментарів:

Дописати коментар