четвер, 30 листопада 2023 р.

Фільм "Нескорений Херсон" - гімн любові до рідного міста

На Тернопільщині нещодавно розпочався Мандрівний фестиваль документального кіно Docudays UА. В Державний навчальний заклад “Вишнівецький професійний ліцей” відбулася спеціальна подія фестивалю - презентація фільму "НЕСКОРЕНИЙ ХЕРСОН". В гості до студентів та викладачів завітали
ІЛОНА КОРОТІЦИНА - директорка Медіаплатформи "Вгору",
УСТИН ДАНЧУК -режисер,
ЛІЗА ЖАРКИХ - журналістка, ведуча та 
ВОЛОДИМИР ХАНАС - регіональний координатор Мандрівного фестивалю в Тернопільській області.

середу, 29 листопада 2023 р.

На Тернопільщині розпочався Docudays UA

Показом фільму "Зерна голоду" у Заліщиках на Тернопільщині розпочався міжнародний фестиваль документального кіно про права людини "Docudays UA". Його організовують в Україні 20 років поспіль.

За словами координатора фестивалю на Тернопільщині Володимира Ханаса, у Вишнівці планують показати фільм "Нескорений Херсон", у Тернополі презентуватимуть фільм "В Україні" за участю польського режисера Пьотра Павлуса.

"Основна тематика "Обирай мабутнє", адже фільми є різні. Зрозуміло, що вони про війну, більшість — про проблеми внутрішньо переміщених людей. Але є фільми, які стосуються людських історій, як завжди це в "Docudays".Ми говоримо про образ майбутнього, про популяризацію прав людини методом кіно".
Володимир Харанс. Листопад 2023. Тернопіль
Володимир Харанс. Суспільне Тернопіль

Тернопіллям мандрує Docudays UA 2023

Сьогодні учасники "Єднання поколінь" знайомилися з програмою цьогорічного Мандрівний фестиваль Docudays UA . І розпочали спецподією: "Сім Принципів Лугано" . Маловідома загалу, але дуже актуальна тема. Алже саме вона стосується нашого образу майбутнього. Презентація викликала гарячу дискусію. Вирішили найближчим часом повернутися до обговорення. З Volodymyr Khanas Olga Hordiienko Vasyl Khanas
Тернопіллям мандрує Docudays UA