середу, 29 листопада 2023 р.

На Тернопільщині розпочався Docudays UA

Показом фільму "Зерна голоду" у Заліщиках на Тернопільщині розпочався міжнародний фестиваль документального кіно про права людини "Docudays UA". Його організовують в Україні 20 років поспіль.

За словами координатора фестивалю на Тернопільщині Володимира Ханаса, у Вишнівці планують показати фільм "Нескорений Херсон", у Тернополі презентуватимуть фільм "В Україні" за участю польського режисера Пьотра Павлуса.

"Основна тематика "Обирай мабутнє", адже фільми є різні. Зрозуміло, що вони про війну, більшість — про проблеми внутрішньо переміщених людей. Але є фільми, які стосуються людських історій, як завжди це в "Docudays".Ми говоримо про образ майбутнього, про популяризацію прав людини методом кіно".
Володимир Харанс. Листопад 2023. Тернопіль
Володимир Харанс. Суспільне Тернопіль
За словами Володимира Ханаса, фільми також можна буде безкоштовно переглянути протягом грудня щосереди у тернопільському центрі "Перехрестя". Покази розпочинатимуться о 12 годині. Заходи під час фестивалю відбудуться також у вишах та бібліотеках міста. Із жовтня до грудня фестиваль триває у 22 областях. Покази, дискусії та інсталяції відбудуться також за кордоном в Ірландії, Норвегії, Польщі та Німеччині.

Міжнародний кінофестиваль документального кіно про права людини "Docudays UA" — найбільший в Україні Міжнародний фестиваль документального кіно, який організовують впродовж 20 років. Після завершення фестивальної програми у Києві відбуваються покази найкращих фільмів в регіонах України, — розповів Володимир Ханас.

Немає коментарів:

Дописати коментар