неділя, 31 січня 2021 р.

"Віддалений гавкіт собак" увійшов в шкільну програму Данії

 Український документальний фільм Віддалений гавкіт собак режисера Сімона Леренґа Вільмонта увійшов до програми, створеної для школярів 6−9 класів у Данії.

Про це повідомив у Facebook асистент режисера Азад Сафаров.

«В Данії школярів 6−9 класів будуть вчити розумінню конфліктів і воєн і прав дітей на базі фільму Віддалений гавкіт собак. Того самого фільму про 9 річного хлопця Олежку, який живе біля лінії фронту на Донбасі. Фільму, який ми знімали два роки разом з режисером Сімоном Леренґом Вільмонтом і який підкорив світ», — написав Сафаров.

«Чому це важливо? Тому що європейські діти будуть дивитись цей фільм і розуміти, з чим стикаються десятки тисяч українських дітей на війні Росії проти України. Співпереживати їм і ставати на їх бік», — додав він.

Віддалений гавкіт собак (The Distant Barking Of Dogs) — документальний фільм данського режисера Сімона Вільмонта спільного виробництва Данії, Швеції та Фінляндії. Фільм знімали у селі Гнутове Донецької області з 2015 по 2017 рік. У 2019 році потрапив до короткого списку номінантів на премію Оскар у категорії Найкращий документальний повнометражний фільм, а у 2020-му був номінований на Еммі.

У 2018 році фільм можна було переглянути в рамках Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA

Редактор: Марія Кабацій

Немає коментарів:

Дописати коментар