понеділок, 1 червня 2020 р.

Закарпатська кінокомісія створює хаб

Закарпаття вже є центром кіновиробництва! Тут знімають найкраще сучасне українське і багато міжнародного кіно!
Та поряд з цим, саме сьогодні, в цей кризовий і водночас високотехнологічний час, ми маємо можливість зробити справжній ривок і дати потужний імпульс Закарпаттю для розвитку!

Креативні індустрії є флагманами економік більшості успішних країн. Серед лідерів — Швейцарія, Швеція, Данія, Великобританія, Фінляндія, Ірландія, Нідерланди, Люксембург, Сингапур, Франція, Німеччина, Ізраїль, Норвегія. Україна посідає 42 місце у "Глобальному індексі інновацій" у секції "Результати креативної діяльності". Водночас, продукт національної креативної індустрії складає більше 3% ВВП!
Для нашого краю ця сфера є більш ніж природною. Цій землі є притаманним основний принцип розвитку креативної економіки — це принцип 3-х «Т»: «технологія, талант і толерантність». Ми маємо все для цього: багату історію і мультинаціональне населення, працелюбних людей і успішний ІТ-бізнес, талановиту прогресивну молодь і сильну мистецьку освітню базу.
Саме на перетині сфер економіки, технологій і мистецтва ми можемо отримати інноваційний продукт з високою доданою вартістю. Тут в Закарпатті, де є чотири кордони, де проходять міжнародні логістичні і транспортні комунікації - креативні індустрії мають надзвичайно високий інвестиційний потенціал, а розвиток креативної економіки зупинить "відтік мізків" за кордон!
Я вдячний АРР "Закарпаття" та особисто Denys Man i Михайло Данканич (Michael Dankanych) за спільно пророблену роботу. "Створення хабу інноваційних технологій та кіновиробництва" - технічне завдання, затверджене в Регіональній стратегії розвитку Закарпатської області 2021-2027 (Стратегія Закарпаття-2027).
Звертаюсь до всіх від кого це залежить - не зупиняти цей поступ і продовжити реалізацію задуманого!
Олексій Петров Михайло Рівіс Андрій Єрмак Павло Сушко Валерій Лунченко Ігор Кривошеєв Роберт Горват Олексій Гетманенко Олександр Білак ДержКіно України Комітет гуманітарної та інформаційної політики Підкомітет у сфері кінематографу та реклами Закарпатська обласна державна адміністрація Департамент економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА Давайте створимо сучасний центр креативних індустрій, хаб ІТ і аудіовізуальних технологій саме в Закарпатті!


З повагою,
Голова Закарпатської фільмкомісії
Merjávcsik Sándor

Немає коментарів:

Дописати коментар