субота, 21 грудня 2019 р.

Відгуки на "Захар Беркут"

Я вважаю, що так і варто знімати подібні фільми. Бо після провального фільму "Крути-1918" в мене були побоювання, що знову можуть зіпсувати такий перспективний сюжет. Але мої побоювання виявилися марними і фільм перевершив всі сподівання. Все, що треба є: хороший сюжет (актуальний, до речі, для наших часів), цікаві персонажі, добре поставлені бойові сцени, сюжетні повороти та інше. Тому, ще раз можна подякувати авторам фільму за їх твір. А від себе додам, що цей фільм варто переглянути.
«Проблема» фільму Захар Беркут, що він виготовлений без карикатурної патетики, якими хворіють теперішні фільми, виготовлені в Україні. (Чи люди не вміють по-іншому, чи роблять то навмисно або за чиємось наказом - питання інше.)
«Захар Беркут», з одного боку, проукраїнський, бо несе історичну інформацію про нескорений дух автохтонів, з іншого боку, він виготовлений цікаво. Тобто, його з інтересом переглянуть іноземці. І точно не пошкодують.
Є ще один такий фільм - «Іловайськ, 2014». Теж без патетики. Він особливий тим, що кілька головних героїв зіграли самі себе. А ще він виготовлений у телевізійному форматі і сьогодні ввечері зможете його переглянути на «1+1».
Це перекреслює ще одну мульку серед реєстрових кінематографістів, що телеканали в Україні принципово не беруть у прокат українські телефільми.
Виявляється беруть, якщо є що показати.

Немає коментарів:

Дописати коментар