пʼятниця, 22 листопада 2019 р.

Білінська Вікторія про фільм Гоголь Док

Сьогодні за переглядом документального фільму «Гоголь Док» було дуже цікаво та пізнавально побачити, як все відбувалось зсередини.
Основна тема фільму полягає в тому, що організація фестивалю має горизонтальну побудову. Це місце, де розширюється коло повноважень і обов'язків, де відбувається постійна еволюція людини.
Люди, які працюють на фестивалі – це універсальні солдати. Універсальний солдат – це майбутнє в світі мистецтва. Універсальний солдат – це безвихідь. Коли стара система вже не працює, а нова ще незвідана. Це постійний конфлікт світоглядів.


Один з організаторів і головних героїв фільму – Євген Баль. Актор, музикант, поет і головний інженер фестивалю «Гоголь фест» - яскравий приклад «універсального солдата». Через нього, і через інших «універсальних солдатів», йде напрям від підготовки фестивалю до його реалізації. Фільм висвітлює проекти Влада Троїцького, присвячені темі Вавилон.

Метафора Вавилону в кожному дні нашого життя. Випуски новин наповнені передчуттям апокаліпсису. Коли люди перестають розуміти один одного, світ розколюється на лівих і правих, на схід і захід. На чорне і біле. Вежа руйнується, а ми опиняємося над безоднею.

Історія Гоголь-фесту – створення нового міфу. Формування платформи для створення нового сюжету, який рухається від безодні до мрії.

Це точка, де люди об'єднуються навколо мрії. Вчаться довіряти один одному і спільно рухаються до мети. Саме через мистецтво фестиваль переосмислює давній міф, відіграє вавилонський сценарій на сцені, кіноплівці, інсталяції, вивчаючи шляхи його розвитку... 

У фільмі «ГогольДок» передається ідея фестивалю. Підготовка до відкриття – це і є будівництво нового міфу. Це точка, де люди об'єднуються навколо мрії. Вчаться довіряти один одному і спільно рухаються до мети.

Організатори фестивалю стикаються з безліччю труднощів. Їхня мрія створити фабрику творчості, і щоб фестиваль йшов 365 днів в році. Відкриття нових талантів і взаємодія їх з відомими світовими діячами.

Білінська Вікторія, група МСДм-21

Немає коментарів:

Дописати коментар