пʼятниця, 11 жовтня 2019 р.

Прем'єра фільмів проекту "Від ідеї до екрану"

У серпні цього року Тернопільська кінокомісія  розпочала реалізацію амбітного  освітнього проекту «Від ідеї до екрану» за підтримки Українського культурного фонду. В рамках проекту трьома молодими творцями — студентами та випускниками КНУТКіТ ім. Карпенка-Карого було знято три короткометражних фільми.
Зйомки припали на серпень та вересень цього року і відбулися в різних регіонах України: у Хмельницькій, Київській та Полтавській областях. Усі стрічки об’єднує одна наболіла і гостра тема — життя звичайних українців в умовах військової агресії на сході України.
Режисери покажуть свої фільми, поділяться практичним досвідом зйомок кіно в Україні, поспілкуються з аудиторією і розкажуть про свій шлях «Від ідеї до екрану».

Анонси фільмів: 
1. "Остання війна" (режисер Кирило Гриша) – стрічка розповідає про колишнього «афганця», який так і не зміг собі пробачити помилки молодості й досі мучиться докорами сумління. Зараз, коли бачить, що на рідній Донеччині повторюється те саме, хоче цьому запобігти. Але зрозумівши, що існуюча система є мутованою і прогресуючою версією старої заідеологізованої радянської системи, а виховані нею рядові виконавці займаються своїми безчинствами свідомо (використовуючи цю ідеологію для своєї користі), він оголошує цій системі війну, водночас спокутуючи гріхи молодості.
2. "Час собак" (реж. Ольга Світлична) - Василь з глухонімою донькою Олександрою переїжджають з міста в невеличке село поблизу Слов'янська. Василь викладає в школі, Олександра готується до вступу до міжнародного університету «Розвитку людини «Україна», але їхнє плани руйнуються внаслідок бомбардування російських сил. Перед евакуацією, коли речі зібрані і герої готові до від'їзду, Василь гине від вибуху по дорозі за хлібом. Олександра виїзджає з села сама.
3. "Тумани" (режисер Володимир Бакум) – сім’я, яка проживає у зоні конфлікту стає перед вибором, або залишитись у сірій зоні або назавжди поїхати і забути все своє попереднє життя. В пік наближення війни до містечка, раптово помирає голова сім’ї, старший син приїжджає забрати одиноку матір із зони конфлікту, і не так все просто,тому що на заваді стає молодший син, який раптово потрапляє у смертельну небезпеку. Тепер у чоловіка вже дві біди, врятувати брата та вмовити матір на переїзд.
Партнери прем'єрних  показів:
БГО "Рідне місто" 15 жовтня о 18-30


Довідково:
Український культурний фонд ‒ державна установа, створена у 2017 році, на підставі відповідного Закону України, з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості і суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. Діяльність фонду, згідно чинного законодавства, спрямовується та координується Міністерством культури України. Підтримка проектів Українським культурним фондом здійснюється на конкурсних засадах.

Немає коментарів:

Дописати коментар