середу, 3 липня 2019 р.

Розпочалися зйомки фільму-фентезі «ДЖУРА КОРОЛЕВИЧ»

2-го липня у Тараканівському форті, що на Рівненщині, розпочалися зйомки повнометражного художнього фільму «Джура Королевич». Лицарська фентезі-казка створюється кінокомпанією «Кобза фільм» за підтримки Державного агентства України з питань кіно.
Кінопроект фільму «Джура Королевич» став одним із переможців Восьмого конкурсного відбору Держкіно. Режисером картини є Антон Гойда , авторами сценарію – Сергій Гаврилюк, Сергій Ухачевський, Кіра Волкова і Юлія Чернявська , за участі Брати Капранови.


Джура-Іванко у день свого шістнадцятиріччя дізнається, що він є сином короля Юрія Хороброго і що має очолити вирішальну битву зі Злом. Узурпатор престолу Егерт, який підступно і за допомогою чар вбив Юрія, понад усе бажає позбутися спадкоємця, щоб стати абсолютним володарем. І єдине, що дозволяє світу Добра перемогти – це здатність Іванка слухати своє серце, вчиняти відчайдушні та навіть жертовні вчинки.

Голова Держкіно Пилип Іллєнко побажав творцям картини успішних зйомок і зауважив: «Під час конкурсного відбору Держкіно проект цього фільму отримав найвищий бал експертів у своїй категорії. Тож ми покладаємо на цю картину великі надії, бо як показує досвід, сьогодні якісні фільми такого жанру мають значний глядацький потенціал в Україні».

Оператор-постановник фільму – Сергій Головащук, художник-постановник – Шевкет Сейдаметов, продюсери – Олег Щербина та Юлия Чернявська

До роботи над стрічкою залучені популярні українські актори: Максим Cамчик, Таїсія-Оксана Щурук, Аліна Коваленко, Вячеслав Довженко, Олексій Вертинський, Віталій Салій, Костянтин Темляк, Олександр Кобзар, Михайло Кукуюк, Євген Олійник, Олексій Тритенко, Дмитро Рибалевський, Володимир Ращук та інші.

Зйомкам стрічки сприяє Асоіація кінокомісій України яку очолює Леонід Бицюра, Ternopil Film Commission (Леонід Бицюра, Олеся Виговська, Богдан Голич, Володимир Ханас), Рівненська ОДА, Тараканівська сільська рада, Державний історико-культурний заповідник міста Дубно, Дубенський гарнізон і Городська сільська рада Коростишівського р-ну Житомирської області.

За традицією, у перший знімальний день, після першого відзнятого кадру режисер разом з членами знімальної групи розбили на щастя тарілку. Окрім с. Тараканів (Дубенський р-н, Рівненська обл.), зйомки також будуть відбуватися у Коростишівському р-ні (Житомирська обл.) та Києві.

Реліз фільму в Україні запланований на 2020-ий рік.
На світлині - представники Тернопільської кінокомісії - Олександр Ванєєв, Володимир Ханас, Леонід Бицюра, Богдан Голич, Олеся Виговська перед стартом зйомок

1 коментар: