пʼятниця, 12 липня 2019 р.

Презентація освітнього проекту"Від ідеї до екрану"

«Тернопільська кінокомісія» (голова  Леонід Бицюра) розпочинає освітній проект  «Від ідеї до екрану» за підтримки Українського культурного фонду

16 липня о 14:00 в «Укрінформі» відбудеться зустріч команди освітнього проекту «Від ідеї до екрану», який підтримав Український культурний фонд.
Проект «Від ідеї до екрану» об’єднав трьох молодих творців — студентів та випускників КНУТКіТ ім. Карпенка-Карого.

Кирил Гриша, Володимир Бакум та Ольга Світлична у співпраці з досвідченими наставниками створять три короткометражні фільми. Усі стрічки об’єднує одна наболіла і гостра тема — життя звичайних українців в умовах військової агресії на сході України.

Фільми будуть зняті у серпні-вересні 2019 року.

Місця зйомок: Київська, Полтавська та Хмельницька області.

Спікери розкажуть про роль і місце Асоціації кінокомісій України для становлення українського кіномистецтва, а також про свій особистий шлях від ідеї до екрану.

Засновник Тернопільської кінокомісії та голова Асоціації кінокомісій України Леонід Бицюра переконаний, що Україна має унікальну можливість для зйомок різножанрових стрічок: «Нам треба об’єднувати зусилля на рівні підготовки сценарію, знімальних груп, підбору акторів і звісно підготовці нових фахівців. Досвід наших кінокомісій дає підстави стверджувати, що кінокомісія — це вже частина не тільки творчого елементу. Це — передача набутого досвіду, поширення творчих здобутків, пошук нових ідей та людей. Саме тому проект спрямований на тісну співпрацю однодумців з усіх регіонів України і, вірю, дасть новий поштовх у розвитку українського кіно. Вдячний Українському культурному фонду за підтримку нашої ідеї».

Набутий під час реалізації проекту практичний досвід кіновиробництва молоді режисери передадуть учасникам творчих зустрічей по всій Україні, організованих у співпраці з регіональними кінокомісіями.



Спікери:

1. Леонід Бицюра, голова Асоціації кінокомісій України та Тернопільської кінокомісії,

2. Володимир Бакум, режисер та автор сценарію фільму «Тумани»,

3. Ольга Світлична, режисер та автор сценарію фільму «Час собак»,

4. Кирил Гриша, режисер та автор сценарію фільму «Остання війна»,



Дата і час: 16 липня 2019 року о 14:00

Місце: Укрінформ, м. Київ, вул. Б. Хмельницького 8/16

Акредитація: медіа координатор Сергій Ігнацевич:





Український культурний фонд ‒ державна установа, створена у 2017 році, на підставі відповідного Закону України, з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості і суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. Діяльність фонду, згідно чинного законодавства, спрямовується та координується Міністерством культури України. Підтримка проектів Українським культурним фондом здійснюється на конкурсних засадах.

Немає коментарів:

Дописати коментар