понеділок, 11 лютого 2019 р.

Таємниці лісів

В середу 13 лютого 2019 о 13-00 в КП ЦДМІ ім. О. Довженка (вул. Злуки, 45) в рамках "Екологічного факультету міста" організованого Соціальною ініціативою "Єднання поколінь" відбудеться перегляд документального фільму"Таємниці лісів" та зустріч з активістами руху "Вільний Дністер" та "Посади ліс своїми руками" Василем та Володимиом Ханасами. Фільм для перегляду наданий КП "Тернопільська кінокомісія"

Довідково:
Залісненість території України складає тільки трохи більше 15,9 і потрохи зменшується. Для порівняння – Польща мала найнижчий відсоток заліснення в 1946 році – 20%. Зараз ліси складають 29 відсотків території цієї країни, а в 2050 році мають згідно з державною програмою займати вже 33 відсотки. Що вже казати про Швецію та Фінляндію: ці країни маючи 67.7% та 58.9% залісненої території продовжують висаджувати ліси. Причому працюють в цьому напрямку не стільки державні програми, скільки приватна та громадська ініціатива!
Україна має чимало земель, які не просто придатні до заліснення, а нагально потребують його! Серед десяти мільйонів гектарів земельних угідь України непридатних до використання в рільництві є не тільки ділянки на крутих схилах, заплавних луках, мочарах, але й ділянки деградовані, знищені надмірним сільськогосподарським вживанням. Заліснення – найдешевша і найбільш ефективна форма рекультивації деградованих земель. Щоправда – і найбільш тривала в часі. Але ж мусить в нашій країні хтось думати про майбутнє. І працювати на нього.

Немає коментарів:

Дописати коментар